luni, 11 august 2008

Celei care ma judeca - Alessandro Perissinotto


"Doamna judecatoare, vreti sa stiti cum l-am ucis? Nu va povestesc despre fapta in sine ci, despre cum am luat decizia de a-l omori, cum intr-o clipa, oricine se poate transforma intr-un asasin".
Asa incepe confesiunea lui Luca Barberis, un stralucit expert in informatica care, furat de perspectiva unei vieti fara griji, este convins sa ia viata unui om. Luca se transforma intr-un ucigas si devine marioneta credula a unui sistem care ii promitea bani si fericire.
Realizand ca este doar un pion intr-o retea guvernata de interese, Luca ii adreseaza o serie de scrisori, surprinzator, celei care este insarcinata sa-l condamne: judecatoarea de instructie Giulia Ambrosini.Scrisorile acestuia reconstituie pentru ochii judecatoarei crima comisa, dar in acelasi timp, dezvaluie cercurile de interese care s-au format in sistemul bancar al informaticii.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Avand o constiinta formata pe principii de nezdruncinat,imbatabi
la,putem controla ingerul si demonul in orice conditii:de sara
cie,bogatie,boala,etc.Te caleste viata prin situatiile pe care ti le da de rezolvat:sa invingi dar nu cu orice pret!Adevarul e ca societatea iti creeaza iluzia liber
tatii dar traim dupa regulile ei.
Pe de alta parte fara reguli nu se poate!Traim un paradox:suntem si nu suntem liberi!
Si mai exista eroi si sfinti!