miercuri, 27 august 2008

La padure ... in autobuzele RATB

Miercuri, 27 august, ora 10:00, zona Ghencea, un bucurestean se urca in autobuzul care opreste in statia lui 385.
Doreste sa composteze, insa aparatul este de negasit. Masina RATB nu seamana deloc cu cea de ieri: barele de sprijin nu mai exista, de asemenea, nici scaunele, iar geamurile nu sunt transparente. Insa, in locul lor este o minunata padure artificiala, cu buturugi si trunchiuri de copaci pe care te poti odihni pana la Piata Unirii. Ramurile, frunzele si o cusca pustie sunt acolo pentru eventualele pasarele.
Ei bine ... acesta nu este inceputul unei povesti pentru copii, ci ... inceputul unei calatorii, pe care oricine o poate face saptamana aceasta, de miercuri pana duminica. Ideea acestui "transport iesit din comun" a fost a actorilor trupei de teatru "Ilotopie", din Franta, in colaborare cu Institutul Cultural Roman. Timp de cinci zile, trei autobuze tematice - "Arboribuz", "High-Life-Buz" si "Bizarbuz"- vor fi scoase in traseu, iar noi suntem invitati sa ne plimbam fara sa taxam :D

Personaje principale ... inainte de casare :X
Cele trei autobuze fantastice sunt, de fapt, trei masini RATB aflate pe lista de casare. Au peste un milion de kilometri la bord, cunosc toate strazile Bucurestiului si, de aceea, au primit rolul principal intr-un spectacol de teatru de strada.

Teme de visare:
"Autobuzele te invita la evadare. Nu e un spectacol de teatru obisnuit, vor fi mai multe performance- uri, la care calatorul poate sa participe sau nu. Masinile acestea nu transporta calatorii doar prin oras, ci, daca ei vor, ii poate duce in alte lumi", spune Dominique Noël, unul dintre membrii "Ilotopie".
Fiecare calator interpreteaza decorul cum doreste, iar daca nu ii place poate cobori la prima statie. "Noi incercam, asa cum am mai facut in Franta, Italia sau Suedia, sa dam teme de visare. Venim cu o gura de aer proaspat pentru toti cei care, zi de zi, se urca, fara pofta in autobuze", adauga Noël.

Rute
Autobuzele "iesite din comun" vor circula pe cinci trasee RATB, intre orele 10:00-13:00 si 18:00-21:00. Circula pe rutele: Ghencea- Piaţa Unirii (prin Calea 13 Septembrie), Valea Ialomitei - Universitate, Eroilor - Stadionul "Lia Manoliu" (prin Piata Unirii), Victoriei - Piata Resita (pe la Universitate şi Unirii), Baneasa - Romana (pe la Arcul de Triumf şi Piaţa Dorobanţi).

P.S: Imi pare rau ca nu am poze sa vedeti cum arata, dar ma voi duce sa ma plimb cu ele :X si promit ca voi face poze :D

6 comentarii:

Anonim spunea...

friday it's a date;)

frisky spunea...

ramane cum am stabilit :P

Anonim spunea...

Artificial.La noi sunt" codrii verzi de brazi"iar ei vin cu idei d-astea ptr. spitalele de neuro!
Daca te duci sa-ti iei si ...sosonul!

Denisa L spunea...

ne plimbam cu titiul:))

M spunea...

bah deci vin si eu!!!

frisky spunea...

da fata, normal ca vi!!!
>:D<